注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

小蜜蜂的天空

愿时光保持不变...

 
 
 

日志

 
 

实习速报  

2008-01-17 22:03:12|  分类: 努力工作 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

今日开始系一间会展公司实习,感谢阿达帮我解决左一大难题!!

其实自己没谂过呢个暑假会甘充实的,实习,论文,licence一齐来。好多人都谂住考完licence先搵实习,但系我好怕今次放弃左,到时搵5到实习单位。鱼与熊掌不能兼得啊!!!更何况我地实习要求搵嘅单位要同旅游有关系,哪怕系只系千丝万缕嘅其中一丝都得,而且我谂住拿拿临搞掂呢八个星期时间嘅实习,甘迟D可以安心做其他野啦!所以而家有会展公司要实习生,而且仲系我屋企附近,甘仲5"lue"饭应咩!!!虽然工资真系好低,得500米一个月,但系胜在返工放工方便,算啦,顶硬上啦!!!

简单讲讲我嘅工作啦。点解要简单讲讲呢?因为我嘅工作真系好简单!!!对于一个数据库,逐个逐个往届黎参观嘅企业打电话过去,邀请距地今年再黎做专业观众!!所以今日第一日上班,我打左差5多100个电话去5同地方,有广州啦,深证啦,番禺啦,东莞啦,顺德啦!仲有上海公司添!距一接电话就黎句“侬好!”搞到我怯左一怯!好在今日所有嘅接电话嘅叔叔阿姨哥哥姐姐都算客气,无话一听到就挂电话,总算系俾左小小鼓励我!!!今日不停重复讲“您好,请问是***吗?我们这里是*******,上年你们来参观我们的展览,所以今年想重点邀请你们做我们展会的VIP专业观众!现在有份表格传真,麻烦你填一填,再回传给我!!方便我们给您寄入场卡!谢谢!再见”就系呢句话,重复讲左差5多100次!救命,讲到我喉咙痛!!今日打左100个,不过个数据库总共有2000几条数据,意味住我每日打100个,都仲要打20日先打晒!!OMG!!!希望迟D可以有其他野做下啦!!5系嘅话,我怕我会对电话有恐惧感啊!!!

  评论这张
 
阅读(21)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017