注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

小蜜蜂的天空

愿时光保持不变...

 
 
 

日志

 
 

后悔  

2007-11-17 19:26:29|  分类: 蜂言蜂语 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

       今日同朋友聊到“后悔”,距地或多或少都会一些后悔嘅事~突然发现自己,原来没咩后悔哦~

       小学时放弃学小提琴,虽然貌似失去了提高自己艺术细胞嘅机会,但系我多左好多时间用黎玩,令我嘅同年不是只有小提琴,而系更多的乐趣!

       到升初中,我选择跨区回天河读书。虽然断了和小学同学的联系,但系我5使去一D好差嘅学校,如果留在荔湾区读,我分分钟有可能变成个死飞女!而到考高中,我选择留翻系天荣读,知道自己努力一D,一定可以考到高一级嘅学校,例如113。但系我选择留系天荣,除了因为比较近之外,仲可以同一班F一齐翻学放学。系边度读书对于我来讲,不是太重要,重要嘅系,我能够得到咩!所以6年天荣生活,虽然没有考到重点,但能够得到几个F,我都觉得好满足。如果我考左去其他学校,日日就要坐车翻学放学,每日平均要减少2个钟嘅睡眠时间,还是留在天荣好!

       到而家,系广大读,虽然学校好多政策我都5中意,好似无啦啦由2000变4000,licence推迟等等。但系可以学到法文,我觉得都足够了。我知自己嘅料,考广外嘅法文系系可能没可能嘎啦,能够系广大读到,还是不错的啦。至于我系5系做旅游嘅料,到而家我都5系好sure!不过呢D无乜好担心,既来之,则安之!最重要嘅一点,如果我无来广大读,小妞们就识5到我,小妞们嘅人生就会失去好多乐趣嘎啦!!!小妞们,对吧?!

    所以呢,不要后悔自己嘅选择,谂谂好嘅方面,就没什么遗憾嘎啦!!!

  评论这张
 
阅读(15)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017